2010. június 4., péntek

4. nap

Sziasztok!!!

Húuhh.. haladok!!! Ma már beszélni is mertem :-D. Ami nagy dolog ám tőlem idegen nyelven, hiszitek vagy sem. És ami tök jó dolgok, hogy egyre több mindent értek meg amit mondanak. Még ha válaszolni nem is mindig tudok. :D
Mára végre kitakarítottuk a pink ház lány részét is, ahol lehet h mi fogunk lakni. Elég ótvar hely a földszint, de az emelet az nagyon király!! 3 ágy van egy szobában, nem emeletesek, míg a földszinten, kb 20-30 emeletes ágy van, ami viszont nagyon durva. És befejeztük a zöld ház alját is, ahol Gregék laknak. És megállapítottuk, hogy piszok rendetlenek az amerikaiak. Na persze ezt nem hangoztatjuk :D.
Túl vagyok életem első Sabbatján. Péntek este kezdődik nálunk és ha jól emlékszem szombat estig tart. Közben ők semmit se csinálnak, legalábbis a hithű zsidók, de azt úgy értsétek, hogy SEMMIT! Villanyt se kapcsolnak. Nagyon kemény!! Viszont vacsira ünnepi kaja volt, sültcsirke, piros paprikás kukoricával és kapros héjjában sült krumplival, tiszta jó volt, majdnem ismerős-kaja érzés. :D
Este elmentünk a városba körülnézni, megmutatták, hol vannak a mozik, hol tudunk bevásárolni, és Louis, a táborigazgató meghívott minket egy fagyira. Kis adagot kértem. Lehetett választani. A KIS adag az megfelelt a nálunk lévő kb 4 gombócos fagyi mennyiségének, de baromi finom volt, epret ettem és nem az a KC-s műeper volt mint amit szoktunk enni lányok, hanem igazi eper íze volt. Aztán sétáltunk egyet a városban, találtunk egy Candy Shop-ot :D. Atombrutál amerikai édességboltot, majd mellékelek képet, de tényleg durva volt. Annak üzenem aki két hét múlva jön ide: nagyon jó a csapat!! Bár még nem vagyunk sokan, de mindenki nagyon aranyos. Van egy kétajtós szekrény méretű néger pasi, Bo, nagyon nagy arc!! :D Hallanotok kellene miket mond. Van két mexikói srác. Hát kedves barátosném, azt hiszem az egyik nagyon az eseted lenne!! Tökre úgy néz ki, mint a vonatos srác! :D:D:D:D
A legjobbat még azt hiszem nem is említettem: kaptunk egy külön bejáratú golfkocsit, amivel két pont között mászkálunk össze vissza akkor is ha csak 50 méterről van szó, de ez még semmi, a karbantartó srácok állati nagy Dodge-dzsal szaladgálnak. De kell is, nagyon nagy ez a tábor, pár képet arról is rakok fel, ha nem fagy be itt a net. És a legjobb hír neked kedves párom, úgy néz ki, holnapra lesz itt wifi, amitől talán egy kicsit könnyebben tudunk Skypeolni.
És hogy egy rossz hírt is mondjak kedves ismerőseim, családom és barátaim akiknek hiányzok: tetszik a város!! Nagyon tetszenek a házak!! :D Az egész, van feelingje Amerikának, függetlenül attól, hogy az emberek egy kicsit furák... Van itt pazarlás dögivel, a konyhán a maradék kaját kiborítják, pedig most, hogy még csak kb 20-an vagyunk rengeteg kaját főznek, és nagyon sok megy a kukába.
Holnap szombat, később kelünk, a konyhások mennek 8-ra. Mi 9:30 kor kezdünk majd. Nem is baj, mert kezdek álmos lenni. Ma meló után, ahelyett, hogy hasznosan töltöttük volna az időt, kiültünk Esztivel, a másik magyar lánnyal akivel jöttem és együtt dolgozunk, a bunk-unk előtti lépcsőre körmöt lakkozni. Nagyszerű elfoglaltság!! :D
Láttunk ma mókust, ugyan ilyenek vannak az egyetemnél is, illetve a híres nevezetes porky pine-t a kicsinyével együtt, amit leginkább valami sün, aminek ha a közelébe mész akkor megvédi magát és beléd ereszti a tüskéit.
Még egy rossz hír család! Élnek mérges pókok a környéken, két féle, valami barna cucc, és fekete özvegy, illetve 3 fajta mérges kígyó. De nem kell aggódni, mindhez van állítólag ellenméreg itt. Jah és a környéken él két macicsalád (itt a környék alatt értsd azt, hogy ide is el szoktak látogatni.

Na mára ennyi!!
Pusszantás mindenkinek odahaza!!

2 megjegyzés:

  1. Zsidó tábor? Az jó! :) 2x voltam Izrael-ben, imádtam a helyet és az embereket is. Ha a konyhán dolgozik magyar szój neki, h a húsos és tejes dolgokat nehogy egyszerre tálalja, mert nagyon csúnyán fognak nézni rá. A kettő együtt nem kóser. :)
    Amúgy nagyon irigyellek, h már ott vagy. Nekem még 16 nap van a táboromig.

    VálaszTörlés